Изпрати становище против разширяването на Делфинариума

Делфинариум Варна огранизира дискусия за разширяването на делфинариума на територията на Морската градина.

Озаглавили са събитието “обществено обсъждане”, въпреки че никъде не е обявено официално такова, нито има публикувана покана към обществото.

Поканени са по емайл кметът Иван Портних, министърът на околната среда и водите д-р инж. Росица Карамфилова, депутати и общински съветници от Варна, еколози, представители на туристическия бранш. Не е поканена нито една неправителствена организация, въпреки недоволството на варненци и широкия обществен интерес по този въпрос от страна на природозащитници и защитници на животните.

Случайно или по-скоро не, дискусията е планирана да се състои в същия ден и час, в който община Варна организира истинско обществено обсъждане на програмата за безстопанствените кучета , на което ще са ангажирани да присъстват варненските защитници на животните.

Въпреки изтърканите номера, ние ще сме там, защитниците на Морската градина също.

Ние от Последната клетка се противопоставяме категорично на разширяването на делфинариума, което по никакъв начин няма да осигури по-добри условия за животните, както фирмата се опитва да внуши. Напротив, то единствено ще създаде възможност за делфинаирума да развъжда и държи в плен и робство на шоуто по-голям брой нещастни животни. Апелираме всички приятели на делфините, които могат да присъстват на място в понеделник да се присъединят към нас и да дойдат да изразят мнението си!

Понеделник, 12.12.2022 в 11:00
Фестивален и конгресен център Врана, зала Пресцентър (зала 4 )


Можете също така да изпратите и своето писмено становище до поканените на дискусията политици и експверти на следните адреси:

potrebitel@varna.bg, e-office@vn.government.bg, tbalabanov@varna.bg, director@riosv-varna.org, vbuzev@varna.bg, office@io-bas.bg

с копие до нас на: office@thelastcage.org

Становището може да бъде в свободен текст или да използвате шаблонa по-долу,
като не забравите да попълните данните си в началото и края на докуемнта и да го сейвнете, преди да го изпратите.

Молим, бъдете активни!

Споделете и изпратете становище за да предотвратим погубването на още невинни животи и опустошаването и бетонирането на Морската градина! Важно е да се изпрати до 12.12.2022 и да получите входящ номер! Благодарим на всички непримирими за страданието на невинните, нека заедно бъдем техният глас!

3 Коментари

Напиши отговор