ПРОТЕСТ: #НЕнаДЕЛФИНАРИУМА

1 ДЕКЕМВРИ 2019 ОТ 10:30 ПРЕД ДЕЛФИНАРИУМА

Случаят с умрялото бебе във варненския делфинариум това лято не е прецедент, а рутина в една индустрия, която поробва животни за печалба и продава това като забавление.

От откриването му до днес, там са живели 25 делфина за които ни е известно. Повечето от тях са загинали след кратък и брутален престой, поне 15 от тях са били бебета. Колко още животни за които не знаем са “минали от там” можем само да гадаем, тъй като делфинариумът често не си прави труда да регистрира новородените бебета и да съобщава за умрелите животни в МОСВ. Контролният орган, от своя страна не смята нито това за проблем, нито факта че делфинариумът държи в плен и развъжда противозаконно двойка морски лъвове от близо 2 години.

Съществуването в плен причинява огромно страдание на тези чувствителни и интелигентни същества. Липсата на адекватно пространство за движение, изкуствената среда, гладът, дресировките, шумните представления и инвазивните атракции като “плуване с делфин” превръщат живота в делфинариума в каторжнически ад.

Размерът на басейна във Варна, е 12 х 15 метра на 6 метра дълбочина. Според експерти, това е най-малкият делфинариум в света. В момента там живеят 5 делфина.

Докато подобни отживели времето си съоръжения се затварят по цял свят, Феста крои амбициозни планове да разширява своя обект, като освен няколко допълнителни квадратни метра затвор за животните, идеята е най-вече да се построи и аквапарк + заведение върху близо 3 дка от територията на Морската градина.

В 21-и век, робството не е забавление! Животните не са атракция! Крайно време е този каторжнически лагер да бъде затворен.

Нашите искания са:
– Ефективно спазване на забраната за използването на делфини
за забавление
– Забрана за вноса на делфини
– Забрана за размножаването на делфини в плен

Призоваваме всички, които са съпричастни към съдбата на тези животни, да ни подкрепят чрез разпространяване на тази информация, СПОДЕЛЯНЕ НА СЪБИТИЕТО в социалните мрежи и ПРИСЪСТВИЕ на 1 декември от 10:30 пред делфинариума във Варна.

Защото животните нямат глас, имат нас.

КЪМ СЪБИТИЕТО

Напиши отговор