Заря, фойерверки и пиратки: УЖАС за животните

СИЛНИТЕ ГЪРМЕЖИ предизвикват у домашни, бездомни и диви животни:

– Много силен СТРЕС
– Пристъпи на безпокойство и ПАНИКА
– В паниката си, животните се крият или БЯГАТ

– Околко Коледа и Нова година, случаите на пострадали и избягали живтони са РЕКОРДНИ. Много домашни животни в стремежа си да избягат от ужаса се губят по време на разходка. Други бягат навън или скачат през прозорците.

– В паниката си и дивите и домашните животни могат да станат жертва на пътния трафик

– Бездомните и дивите животни могат да изоставят малките си по време на гърмежи. Често не успяват да намерят мястото и да се върнат обратно навреме за да ги спасят от студа.

– Животни, които са били в близост до пиратки или фойеверки при избухването им, може да страдат от временна загуба на слуха, наранявания и травми по тялото, изгаряния, включително и на очите.

– Когато избухне заря в близост до тях, птиците политат едновременно в тотална паника в нощното небе. Това резултира в голям брой смъртни случаи – птиците се удрят в дървета, къщи, огради, билбордове, и други твърди предмети, които не успяват да видят в тъмното.-

– Риби и водолюбиви птици умират от поглъщане на остатъци от заря и пиратки паднали във водата.

– Много животни могат да умрат единствено от стреса. Има много случаи на домашни любимци, които са си отишли така.

🎄МОЛЯ, ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ ПРЕДИ КОЛЕДНАТА ВЕЧЕР:


  • – Ако гледате животни в двора си, ПРИБЕРЕТЕ ГИ ВЪТРЕ ЗА НОЩТА.
  • – Ако излизате навън с домашния си любимец, водете го задължително НА ПОВОД и бъдете внимателни!
  • – Ако смятате да оставите домашния си любимец сам вкъщи, пуснете щорите, оставете осветлението включено и МУЗИКА ЗА ФОН.
  • – Ако храните бездомните навън, направете го ПО-РАНО ПРЕЗ ДЕНЯ и им оставете повечко ядене, за да хапнат и да се скирят някъде да спят и да не обикалят по улиците когато започнат гърмежите.
  • – Бъдете РАЗУМНИ и не причинявайте този ужасен стрес на домашните си любимци, на бездомните животни и на птиците! Нека да посрещнем празниците с любов и отговорност към всички. ❤️

Напиши отговор